Pro 4 osoby: 300 g drobných brambor, sůl, 4 kousky lososa ( po 180 g), pepř, 2 lžíce citronové šťávy, asi 5 listů čínského zelí, 400 ml rybího vývaru, 40 g másla, 4 snítky kopru
Oloupeme brambory, omyjeme a celé je přelijeme horkou osolenou vodou. Vaříme je doměkka asi 20 minut. Lososa omyjeme a ubrouskem dokonale osušíme. Maso osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Opereme listy zelí a spaříme je vodou. Potom jimi obalíme kousky lososa. Do kastrolu nalijeme rybí vývar a přivedeme ho k varu. Opatrně do něj vložíme lososa a 6 minut vaříme. Maso vyjmeme a listy rozbalíme. Steaky uložíme do tepla. Omáčku prudkým varem svaříme na polovinu a sejmeme ze sporáku. Nasekáme do ní máslo a šlehačem našleháme do pěny. Omáčku dochutíme. Na talíře rozdělíme maso s bramborami, přelijeme je omáčkou a ozdobíme koprem.
Příprava 25 minut, na osobu 470 kcal, sacharidové jednotky 1,5
Žádné komentáře:
Okomentovat