11. srpna 2016

DIA jogurtová zmrzlina s ovocem

Suroviny pro 4 porce: 400 g bílého jogurtu, 150 g jemného tučného tvarohu, 230 g oloupaných a odpeckovaných broskví (lze nahradit 210 g odpeckovaných meruněk nebo 190 g odpeckovaných višní), 0,5 dl vody, citronová šťáva, náhradní nekalorické sladidlo podle chuti
Postup: Připravené ovoce drobně nakrájíme a spolu s citronovou šťávou podusíme v uvedené dávce vody. Jogurt promícháme s tvarohem a sladidlem, vlijeme do vhodné misky a dáme do mrazničky. Během mrazení občas seškrábneme vrstvu krému namrzlého na stěnách a dně nádoby a promícháme s řídkým krémem. Ke konci zmrazování zmrzlinu rozmixujeme, vmícháme vychlazené připravené ovoce a podle chuti sladidlo a zmrzlinu dáme znovu do chladničky ztuhnout.
1 porce obsahuje 12 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat