18. srpna 2016

Dvojbarevné řezy

Na 35 kousků: 200 g marcipánové hmoty., 100 g moučkového cukru., 200 g oříškového nugátu, moučkový cukr na vál
Marcipánovou hmotu si položíme na vál. Posypeme ji prosátým moučkovým cukrem. Marcipán společně s cukrem pečlivě propracujeme, aby vznikla jednolitá hmota. Tuto hmotu rozdělíme na dvě části. Na cukrem vysypaném vále rozválíme ½ cm silný plát. Nugátovou hmotu vyjmeme z obalu a nakrájíme na delší plátky. Každou část nugátu položíme na plát připravené marcipánové hmoty a všechny strany rovnoměrně sbalíme. Roládu důkladně stlačíme. Zabalíme ji do plastové fólie a přibližně na dobu 30 minut dáme chladit do chladničky. Marcipánovo – nugátovou roládu ostrým nožem nakrájíme na stejnoměrná kolečka asi ½ cm silná. Takto připravená hotové dvojbarevné řezy uložíme do košíčků a necháme v chladu.
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 30 minut., kousek cca 65 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat