10. srpna 2016

Hnízda s krémem

Na 10 kousků: 100 g másla, sůl, 250 g hrubé mouky, 6 vajec, ½ l mléka, balíček vanilkového pudinku, 50 g cukru, 150 ml smetany ke šlehání, 200 g surové marcipánové hmoty, 2 lžíce moučkového cukru, ½ lžičky kakaa, červenou, žlutou a zelenou potravinářskou barvu, 30 g sekaných pistácii
Povaříme ¼ l vody, tuk a sůl. Přidáme mouku mícháme, dokud se těsto neoddělí ode dna. Přendáme je do mísy a vmícháme vejce. Necháme vychladnout. Pak zapracujeme zbylá vejce a necháme 30 minut odpočinout. Rozmícháme *6 lžic mléka s pudinkovým práškem a cukrem. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme pudinkovou směs, ještě jednou krátce povaříme a dáme vychladnout. Vodou navlhčíme 2 pečící plechy. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech nastříkáme 10 kopečků. Pečeme v silně vyhřáté troubě 20 minut. Vyjmeme a špičky odřežeme. Ušleháme šlehačku, zamícháme ji do pudinku a krémem naplníme hnízda. Uložíme na chladné místo. Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem. Do poloviny směsi zapracujeme kakao a vyválíme. Vykrájíme 10 zajíčků. Zbylý marcipán rozdělíme na třetiny a každou z nich obarvíme potravinářskou barvou. Vytvarujeme vajíčka a se zajíčky je dáme na hnízda. Posypeme pistáciemi.
Příprava 1 ¾ hodiny, 1 kousek 460 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat