10. srpna 2016

Babiččin velikonoční beránek

2 celé vejce, 10 dkg cukru na pečení, 8 dkg másla, 18 dkg polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky na ozdobu, moučkový cukr
Žloutky oddělíme od bílků a třeme je s cukrem a máslem čtvrt hodiny. Pak přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a nakonec sníh ze 2 bílků. Připravené těsto dáme do dobře vymazané formy. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut zpočátku na 200 stupňů, po 15 minutách zmírníme na 180 stupňů. Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě, až se těsto trochu odtáhne od stěn. Pak jej opatrně vyklopíme. 2 rozinky dáme místo očí a na čumáček a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat