10. srpna 2016

Vaječný chléb se šunkou a paprikou

Pro 4 osoby: 250 g hladké mouky, balíček sušeného droždí, 150 ml suchého bílého vína, 100 ml řepkového oleje, 100 g syrové na vzduchu sušené šunky, červená paprika, po 1-2 snítkách tymiánu a majoránky, 4 vejce, 1/2 lžičky soli, 100 g strouhaného sýra, 100 g slunečnicových semínek, 5 vajec uvařených natvrdo
Promícháme mouku a droždí. Přilijeme víno a olej. Z přísad vypracujeme těsto a necháme je 30 minut kynout. Ze šunky odřízneme tučné okraje a maso nakrájíme na nudličky. Papriku omyjeme, očistíme a pokrájíme na kostičky. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Do těsta vmícháme 4 syrová vejce, sůl, šunku, sýr, slunečnicová semínka, papriku a bylinky. Těsto naplníme do vymazaného pekáče. Vařená vejce oloupeme a vmáčkneme do těsta. Chléb pečeme dozlatova 60 minut. Poté necháme 10 minut v troubě odpočinout a vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Podáváme po vychladnutí.
Příprava, kynutí a pečení 2 1/2 hodiny, na osobu 800 kcal, 36 g bílkovin, 50 g tuků, 47 g sacharidů



Žádné komentáře:

Okomentovat