10. srpna 2016

Bylinková vejce se sezamem

Pro 4 osoby: 30 g čerstvého kerblíku, 2 šalotky, 100 g žampionů, lžíce másla, sůl, pepř, muškátový oříšek, 4 vejce, 4 lžíce zakysané smetany, 4 lžíce sezamu
Kerblík omyjeme a nahrubo posekáme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žampiony nasucho otřeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme šalotku a žampiony. Přidáme kerblík a osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Šalotky se žampiony rozdělíme do 4 zapékacích misek. Do každé rozklepneme vejce. Po okrajích dáme lžící zakysané smetany a posypeme lžící sezamu. Vložíme do trouby a zapečeme. Podle chuti můžeme ozdobit kerblíkem a trochou zakysané smetany.
Příprava 30 minut, na osobu 200 kcal, 9 g bílkovin, 15 g tuků, 6 g sacharidů
Rada: Vejce můžeme připravovat také ve velké, hluboké formě.


Žádné komentáře:

Okomentovat