10. srpna 2016

Koláč se špenátem

Na 8 kousků: balení listového těsta, 500 g listového špenátu, 2 šalotky, stroužek česneku, 2 lžíce másla, 150 g strouhaného sýra, 150 ml zakysané smetany, 4 vejce, sůl, pepř, kayenský pepř, žloutek
Plátky listového těsta rozložíme na pomoučenou pracovní plochu tak, aby se mírně překrývaly, a vyválíme plát. Koláčovou formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme ji plátkem těsta tak, aby plát přesahoval přes okraj. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Špenát omyjeme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme špenát a necháme ho změknout. Do vychladlého špenátu zamícháme strouhaný sýr, zakysanou smetanu a vejce. Osolíme, opepříme a pikantně ochutíme kayenským pepřem. Koláč naplníme špenátem. Přesahující okraje těsta přeložíme přes náplň a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme 40 -45 minut.
Příprava 35 minut, na osobu 400 kcal 


Žádné komentáře:

Okomentovat