Plátky listového těsta rozložíme na pomoučenou pracovní plochu tak, aby se mírně překrývaly, a vyválíme plát. Koláčovou formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme ji plátkem těsta tak, aby plát přesahoval přes okraj. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Špenát omyjeme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme špenát a necháme ho změknout. Do vychladlého špenátu zamícháme strouhaný sýr, zakysanou smetanu a vejce. Osolíme, opepříme a pikantně ochutíme kayenským pepřem. Koláč naplníme špenátem. Přesahující okraje těsta přeložíme přes náplň a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme 40 -45 minut.
Příprava 35 minut, na osobu 400 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat