10. srpna 2016

Kynuté věnečky

500 g hladké mouky, 40 g droždí, 250 ml mléka, 50 g másla, vejce, špetka soli, 50 g cukru, žloutek, 4 lžíce hrubého cukru, 8 natvrdo uvařených vajec
Do prosáté mouky uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme trochu mléka a ze stran přihrneme mouku. Přikryjeme na 15 minut a necháme vzejít kvásek. Rozpustíme máslo. Tekuté máslo, vejce, sůl, cukr a zbývající mléko přidáme k mouce. Rozmícháme těsto a přikryté ho necháme 15 minut kynout. Těsto rozdělíme na 8 dílů, utvoříme koule a z nich vyválíme 50 sm dlouhé válečky. Válečky svineme jako spirálu a stočíme do věnečku. Věnečky přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Posypeme hrubým cukrem. Doprostřed věnečků dáme vejce. Necháme zhruba 10 minut vykynout. Pečeme v troubě 20 minut.
Příprava 25 minut, kynutí 20 minut, 1 kousek 400 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat