10. srpna 2016

Krůtí závitky s bambusovými výhonky

Pro 4 osoby: 4 tenké krůtí řízky, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 150 g bambusových výhonků, 2 jarní lahůdkové cibulky, červená paprika, sůl, pepř, lžící oleje, 2 lžíce švestkových povidel, 50 g loupaných mandlí, 2 lžíce krájené pažitky
Řízky omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Šalotku a česnek oloupeme a najemno posekáme. Bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Lahůdkovou cibulku a papriku očistíme, omyjeme a rovněž rozkrájíme na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Poklademe na ně bambus, lahůdkovou cibulku a papriku, stočíme a sepneme párátky. Závitky opékáme na rozehřátém oleji ze všech stran 15 minut, vyjmeme a udržujeme v teple. Šalotku a česnek osmahneme ve vypečené šťávě. Přidáme švestková povidla rozmíchaná se 150 ml vody. Přidáme krůtí závitky a mandle a necháme krátce přejít varem.
Příprava 25 minut, na osobu 330 kcal, 30 g bílkovin, 12 g tuků, 25 g sacharidů
Pohotové koření – Loupání česneku není nic příjemného. Proto doporučujeme použít česnekovou kořenicí pastu. Ušetří nám také čas. Pasta je ideální přípravek pro ochucení teplých i studených pokrmů, masa i zeleniny, majonézy, česnekového oleje a octa i salátové zálivky a rovněž česnekového másla. Kromě pasty můžeme použít česnekový prášek, ale i česnekovou sůl. Do některých pokrmů lze přidávat naložený česnek.


Žádné komentáře:

Okomentovat