10. srpna 2016

Uzené kotlety s mangovou omáčkou

Pro 4 osoby: 800 g uzené vepřové kotlety v celku, pepř, lžíce strouhaného zázvoru, 7 lžiček křenu, 2 lžičky medu, ½ kostky masoxu, 2 lžíce zakysané smetany, mango, 2 lžíce tmavé hotové jíšky
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso opepříme, posypeme zázvorem, podlijeme horkou vodou a pečeme 45 minut. Potřeme 5 lžičkami křenu smíchaného s medem a pečeme dalších 15 minut. Vyjmeme a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu rozvaříme s 200 ml vody. Rozpustíme v ní masox, vmícháme smetanu a 2 lžičky křenu. Opepříme. Mango oloupeme, odpeckujeme, pokrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Povaříme 5 minut. Zahustíme granulemi jíšky. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme mangem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Příprava 15 minut, pečení 60 minut, na osobu 610 kcal, 23 g bílkovin, 49 g tuků, 15 g sacharidů


Žádné komentáře:

Okomentovat