Jehněčí maso osolíme a podle chuti opepříme. Potom vložíme do pekáče a přelijeme rozehřátým sádlem. Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě přibližně 2 ¼ hodiny. Cibuli a česnek rozpůlíme. Tymián a rozmarýn najemno posekáme. Po zhruba 1 ¼ hodině pečení přidáme zeleninu i bylinky k masu. Podle potřeby podléváme 200 ml vody ochucené citronovou šťávou. Z brambor vykrojíme kuličky nebo je pokrájíme na kostky. Ve vroucí osolené vodě vaříme 10 minut. Mrkve s kouskem zelené natě povaříme v osolené vodě 10 – 15 minut. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek rozehřejeme a propasírujeme přes síto. Zahustíme solamylem a zhruba 2 minuty povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Brambory opečeme na rozehřátém másle se sezamovými semínky dozlatova. Maso přelijeme omáčkou a upravíme na talíře s bramborami a mrkví.
Doba přípravy zhruba 2 ½ minut., porce asi 3860 kJ / 920 kcal.
Tip – Skvělou chuť jehněčí pečeně podtrhnou výrazná červená vína s typickou vůní jako Chianti Classico a Pinot Nair.
Žádné komentáře:
Okomentovat