10. srpna 2016

Zeleninové carpaccio

Pro 6 osob si připravíme – 300 g salátové okurky., kedlubnu., 100 g hlávkového salátu., svazek pažitky., 6 lžic vinného octa., lžíci hořčice., sůl., pepř., 6 lžic oleje., 40 g nastrouhaného parmazánu.,
Okurku a oloupanou kedlubnu nakrájíme na velmi tenké plátky. Salát opláchneme a natrháme na kousky. Pažitku najemno posekáme. Vinný ocet rozmícháme s hořčicí (můžeme použít i ostřejší), solí a pepře. Po částech vmícháme olivový olej, přidáme pažitku a nakonec nastrouhaný parmezán. Okurku, kedlubnu a hlávkový salát upravíme na talíře a nakonec přelijeme dresinkem.
Doba přípravy zhruba 25 minut., porce asi 580 kJ / 140 kcal.
Tip – Carpaccio je lehký předkrm původem z italské kuchyně. Připravuje se z tenoučkých plátků masa nebo zeleniny. 


Žádné komentáře:

Okomentovat