20. srpna 2016

Jazýčky z pomerančů

asi 80 kousků – 250 g másla, 375 g moučkového cukru, špetka soli, 350 g hladké mouky, 2 lžíce pomerančové tresti, 2 lžíce pomerančového likéru
Smícháme máslo se 125 g moučkového cukru, solí, moučkou, pomerančovou esencí a likérem. Vypracujeme těsto a zabalíme ho do potravinářské fólie. Uložíme ho na 60 minut do chladničky. Troubu předehřejme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto položíme na moukou vysypaný vál a vyválíme z něj placku asi 3 mm silnou. Z těsta vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech. Dáme do trouby a 5 minut pečeme. Hotové cukroví sejmeme z plechu a necháme vychladnout. Omyjeme pomeranč. Kanelovacím nožem vykrájíme z kůry tenké proužky. Ovoce rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Smísíme ji se zbývajícím moučkovým cukrem a polevou potřeme cukroví. Na každý kousek přilepíme proužek kůry a necháme ztuhnout.
Příprava cca 20 minut pečení cca 15 minut 1 kousek asi 50 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat