kg kapra., 5 g hrozinek., 1/8 l piva světlého 10°., 2 velké cibule., lžička másla., 3 hřebíčky., 4 celé pepře., ½ lžička strouhané citrónové kůry., 1 ½ lžičky 8% octa., sůl
Kapra očistíme, vykucháme, opláchneme, odřízneme hlavu, rozpůlíme, pokrájíme, přes hřbet na porce široké na dva prsty, osolíme a pokropíme octem. Máslo rozehřejeme, zpěníme na něm pokrájenou cibuli, přilijeme pivo a 3 lžíce vývaru z koření. Přivedeme do varu, vložíme rybu a vaříme pod pokličkou na velmi mírném ohni asi 20 minut. Hotovou rybu vyndáme. Omáčku necháme zhoustnout, vložíme do ní opláchnuté hrozinky a strouhanou citrónovou kůru a rybu v omáčce znovu prohřejeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat