Kapry zbavíme hlav a podélně je rozpůlíme. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naporcujeme. Jednu cibuli oloupeme a rozpůlíme. Ve slané vodě povaříme nejdříve obě půlky cibule a 4 lžíce citronové šťávy. Přidáme rybí porce, aby takzvaně „natáhly“, a 2 – 3 minuty je povaříme. Vyjmeme je a na pergamenovém papíru necháme okapat. Potom z nich stáhneme kůži. Listy salátů omyjeme a natrháme na menší kousky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme do salátu. Ze tří lžic citronové šťávy, soli, pepře, cukru a oleje uděláme zálivku. Touto marinádou salát přelijeme. Oloupeme druhou cibuli a nasekáme ji najemno. Zpěníme ve 20 g tuku, až zesklovatí. Přidáme vývar a šlehačku. Pak přimícháme křen a omáčku necháme povařit. Okořeníme pepřem a solí. Rajče rozčtvrtíme a dužinu vybereme. Omyjeme a jemně nasekáme kopr. Vložíme do omáčky a prohřejeme. Ryby opečeme na zbylém másle (po každé straně asi tři minuty). Okořeníme. Pak je rozložíme na talíře, zalijeme křenovou omáčkou a ozdobíme červeným sušenými bobulemi. Podáváme se salátem. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory posypané petrželkou.
Doba přípravy asi 1 ½ hodiny., porce zhruba 3480 kJ / 830 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat