Do mouky vytlačíme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme 125 ml mléka, promícháme s trochou mouky. Přikryté necháme kynout 15 minut. Uhněteme se 125 ml mléka, máslem vejcem, solí a 100 g cukru. Necháme znovu 20 minut kynout. Na náplň ohřejeme 200 ml mléka. Vmícháme mák, skořici 250 g cukru a celá vejce. Těsto vyválíme do plátu o rozměrech asi 40 x 60 cm. Potřeme makovou hmotou. Na jedné úzké straně ponecháme 3 cm okraj. Těsto zavineme a uzavřeným koncem dáme na vymaštěný plech. Okolo závinu položíme složený alobal a necháme ještě kynout. Předehřejeme troubu na 220° C. Pečeme 45 minut. Teplý závin poprášíme cukrem.
Příprava a odpočinutí cca 45 minut., kousek asi 380 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat