18. srpna 2016

Kaštanový dort vanočni

5 vajec., 200 g másla., 200 g pískového cukru., 100 g polohrubé mouky., 25 ks jedlých kaštanů., 100 g mandlí
Poleva: 2 bílky., 100 g práškového cukr., vanilinový cukr., šťáva z jednoho citronu
Žloutky, máslo a cukr třeme do pěny. Nyní zlehka vmícháme spolu s moukou upečené, oloupané a nastrouhané kaštany. Přidáme spařené, oloupané a nastrouhané mandle. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravenou masu vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna upečeme. Vychladlý korpus přelijeme polevou připravenou z ušlehaných bílků, cukru, vanilinového cukru a citronové šťávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat