20. srpna 2016

Keksový salám

Na 60 plátků si připravíme – Světlé těsto – 100 g moučkového cukru., 100 g másla., 100 g kokosové moučky., mikrotenovou fólii.,
Tmavé těsto – 250 g esíček., 150 g moučkového cukru., 3 lžíce rumu., 3 lžíce kakaa., trochu mléka., kokosovou moučku., na podsypání těsta.
Nejprve připravíme tmavé těsto. Nastrouháme esíčka, přidáme cukr, rum kakao, podle potřeby mléko a vypracujeme vláčné těsto. Dáme je na chvíli do ledničky. Potom na světlé těsto vymícháme cukr., změklé máslo a kokosovou moučku. Obě těsta rozdělíme na třetiny. Mikrotenovou fólii posypeme kokosovou moučkou, položíme na ni tmavé těsto, přikryjeme druhou fólií a rozválíme na tenký plát. Vrchní fólii opatrně sejmeme, na tmavý plát dáme tenkou vrstvu bílého těsta a zarolujeme. Přeneseme na alobal, pevně zabalíme a dáme ztuhnout do chladničky. Takto zpracujeme i zbylé těsto. Ztuhlé roládky vyndáme z chladničky a nakrájíme je na středně silné plátky.
Doba přípravy přibližně 30 minut., kousek asi 260 kJ / 60 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat