11. srpna 2016

Koláč s višněmi a šlehačkou

Na 15 kousků: 4 sáčky instantního cappuccina, 720 ml višňového kompotu, 125 g másla, 250 g cukru, špetku soli, 4 vejce, 400 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, lžící kakaa, 4 lžíce mandlového likéru, 50 g čokolády, 200 ml smetany ke šlehání, kakao na posypání, tuk a krupici na vymazání formy
Instantní cappuccino rozpustíme ve 2 lžících horké vody a necháme vychladnout. Kompotované višně dáme na síto okapat a vypeckujeme. Máslo, cukr a špetku soli ušleháme do pěny a nakonec přidáme vejce jedno po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, přidáme pěnu, cappuccino a mandlový likér. Nakonec přimícháme višně a těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu obdélníkového tvaru a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě hodinu. Hotový koláč vyndáme z trouby, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Z čokolády vytvoříme škrabkou dlouhé hoblinky. Ušleháme tuhou šlehačkou a koláč ji potřeme. Poprášíme kakaem a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Doba přípravy 1 ½ hodiny, 1 kousek 330 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat