14. srpna 2016

Křehké mandlové florentýnky

asi 20 kousků – 100 g másla, 3 lžíce mouky, 150 g cukru, 1 lžíce medu, 125 ml smetany, sůl, 180 g mandlových lupínků, 100 g čokolády na vaření
Troubu předehřejme na 190 stupňů. Plech vyložíme plátem alobalu. Potřeme ho slabou vrstvou másla a poprášíme moukou. Zbývající máslo nakrájíme na kousky a dáme ho do kastrolku. Přidáme cukr, med, smetanu a špetku soli. Hmotu pozvolna za stálého míchání zahříváme. Asi po 5 minutách přisypeme mandle. Lžíci nabíráme menší množství mandlové hmoty a na připravený plech děláme bochánky. Při pečení se roztečou. Dáme je do trouby a 15 minut pečeme. Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu na vaření. Florentýnky necháme na plechu vychladnout a teprve potom je opatrně, aby se nepolámaly, sejmeme. Spodní stranu cukroví potřeme čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout.
Příprava cca 20 minut pečení cca 15 minut 1 kousek asi 170 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat