14. srpna 2016

Vanilkové mandlové rohlíčky

Na 50 kousků: 275 g hladké mouky., špetka soli., dřeň z vanilkového lusku., 2 žloutky., 200 g másla., 100 g jemně umletých mandlí., 100 g cukru., moučkový cukr., 2 balíčky vanilkového cukru.
Na plech položíme pečicí papír. Mouku prosijeme na vál. Uděláme v ní důlek. Přidáme sůl, vanilkovou dřeň a žloutek. Kolem rozložíme vločky chladného másla. Přidáme mandle a cukr. Velkým nožem nadrobno rozmělníme všechny suroviny, promísíme a ručně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Troubu zahřejeme na 200° C. Na pomoučeném vále těsto vytvarujeme do válečku, z něhož krájíme 2 – 3 cm dlouhé kousky. Z nich potom tvoříme rohlíčky. Umístíme je na plech a pečeme přibližně 15 minut. Moučkový a vanilkový cukr smícháme a obalíme v nich ještě horké vanilkové rohlíčky
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 2 hodiny., kousek cca 110 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat