6. srpna 2016

Krevetová míšenina v lasturách

Pro 6 osob si připravíme: 50 g másla., 100 g hladké mouky., ¼ l mléka nebo smetany., vejce., sůl., 200 g mražených krevet., 1/3 balíčku (250 g) mražené míchané zeleniny., 100 g tvrdého sýra., zelenou petrželku., 50 g tuku
Máslo rozpustíme, přidáme mouku a mícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, provaříme a neustále šleháme kuchyňskou metlou, až vznikne hustý krém (bešamel). Necháme vychladnout. Sýr najemeno nastrouháme a polovinu z něj vmícháme spolu s rozklepnutým vejcem do bešamelu. Přidáme částečně rozmrazené krevety a zeleninu, osolíme a vše dobře promícháme. Tukem vymazané lastury (zapékací misky) naplníme míšeninou a dáme péct do trouby vyhřáté na 150° C. Po 15 minutách posypeme zbylým sýrem a necháme ještě 15 minut dozlatova zapéct. Krevetovou míšeninu přizdobíme petrželkou a neseme na stůl přímo v lasturách. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
Doba přípravy přibližně hodina, porce cca 935 kJ / 220 kcal.


Žádné komentáře:

Okomentovat