19. srpna 2016

Krůtí pečínka s rozmarýnem

Pro 4 osoby si připravíme: kg krůtích prsou., 2 stroužky česneku., lžíci olivového oleje., sůl., pepř.,50 g másla., 3 snítky rozmarýnu., 2 cibule., 500 g malých syrových brambor., 2 lžičky hrubé soli., 300 g cukety., pečlivě omytý citron., směs mletého pepře (černého., bílého, zeleného apod.)., čerstvé zelené bylinky na zdobení., kuchyňskou nit.,
Krůtí prsa omyjme a dobře osušíme. Potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, ovážeme kuchyňskou nití, kterou přichytíme snítky rozmarýnu. Pečení vložíme s kouskem másla do pekáče a pečeme v předehřáté troubě přibližně jednou hodinu (elektrický sporák 200° C., horkovzdušná trouba 175° C., plyn stupeň 3). mezitím cibuli rozčtvrtíme na dílky, brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pekáč vysypeme kolem krůtího masa hrubou solí a brambory i cibuli na ni položíme řeznou plochou. Pečeme společně asi 35 minut. Cuketu omyjeme, nakrájíme na větší kostky a přidáme po 30 minutách pečení ke krůtím prsům. Citron nakrájíme na plátky. Deset minut před koncem pečení přilejeme do pekáče ¼ litru vody, přidáme plátky citronu a okořeníme pepřovou směsí. Hotovou pečínku přeložíme na servírovací mísu, pěkně naaranžujeme a bohatě ozdobíme čerstvými bylinkami.
Doba přípravy přibližně 1 ½ hodiny., porce cca 1800 kJ / 430 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat