19. srpna 2016

Kapr v bramborovém těstíčku

Pro 4 osoby si připravíme: 4 porce (asi po 120 g)kapra zbavené kůže., sůl., 3 větší brambory., 3 stroužky česneku., vejce., lžičku sušené majoránky., špetku mletého pepře., 3 – 4 lžíce hladké mouky., 3 lžíce mléka., olej na vymazání zapékací misky
na salát – 500 g kysaného zelí., větší cibuli., 2 lžíce sterilované červené papriky., cukr., sůl., mletý pepř
Očištěné a osušené porce kapra lehce osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Zatím si oloupeme a nejemno nastrouháme nebo najemno nasekáme česnek, přidáme rozšlehané vejce, sůl, majoránku, pepř, mouku a mléko a vymícháme hustší těstíčko. Je-li řídké, přidáme trochu mouky. Zapékací misku vymažeme olejem a na její dno rozetřeme trochu bramborákového těsta. Na ně rozložíme rybu, kterou překryjeme zbývajícím těstem. Troubu předehřejeme na 200° C, vložíme rybu a při této teplotě necháme péci přibližně 5 minut. Potom teplotu snížíme na 180° C a pečeme, až se na povrchu těsta vytvoří zlatavá kůrčička. Kysané zelí vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou, dáme okapat a pak delší kousky překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilované papriky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky či nudličky. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vše dobře promícháme. Podáváme ke smaženému kapru.

Žádné komentáře:

Okomentovat