12. srpna 2016

Kuřecí maso se zeleninovou omáčkou

Pro 4 osoby: 4 kuřecí plátky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 400 g mrkve, svazek naťové cibulky, ½ l zeleninového vývaru z kostky, 250 ml smetany ke šleháni, 150 g mraženého hrášku, 300 g širokých nudlí, 1 (50 g) smetanový sýr, 2-3 lžíce světlé jíšky
Kuřecí plátky nakrájíme na proužky a v horkém oleji je opečeme dozlatova. Maso ochutíme soli a pepřem, vyjmeme, necháme okapat a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na stejně velké řezy a naťovou cibulku na kroužky. Zeleninu asi 2 minuty podusíme ve vypečené šťávě. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme zeleninový vývar, smetanu a přivedeme k varu. Přimícháme hrášek a při střední teplotě pak dusíme ještě asi 5-6 minut. Těstoviny nasypeme do osolené vody a vaříme při mírně teplotě 8-10 minut, pak je slijeme a propláchneme studenou vodou, aby se nelepily. Můžeme je ještě potřít máslem a promíchat. K zelenině přidáme sýr a za stálého míchání jej necháme pomalu rozpustit. Omáčku zahustíme jíškou a ještě jednou dochutíme. Přidáme maso a prohřejeme. Ihned podáváme.
Příprava 30 minut, 1 porce 820 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat