12. srpna 2016

Kuřecí plátky s mrkví a bramborami

Pro 4 osoby: 2-3 lžíce oleje, 4 kuřecí plátky, sůl, bílý pepř, cibule, 500 g brambor, 350 g mrkve, ¼ l zeleninového vývaru z kostky, 100 ml suššího bílého vína, svazek naťové cibulky
Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí plátky v něm z obou stran opečeme dozlatova. Maso okořeníme podle chuti solí a pepřem a vyjmeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Oloupané brambory opereme a nakrájíme na plátky. Očistíme mrkev, opereme, osušíme a nakrájíme ji na stejně velká kolečka. Cibuli osmažíme v ještě horké vypečené šťávě z masa, pak přidáme mrkev i brambory a přibližně 2 minuty společně podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu pak zředíme vývarem a bílým vínem. Na ní dáme maso a dusíme dalších 10-12 minut. Naťovou cibulku nakrájíme na přibližně stejně velké kousky a přibližně 5 minut před koncem dušení přidáme k ostatní zelenině. Podle potřeby ještě dochutíme a podáváme.
Příprava 30 minut, 1 porce 460 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat