12. srpna 2016

Krůtí medailonky s petrželkou

Pro 2 osoby: 400 g krůtích plátků, 3 snítky hladké petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, bílý pepř, cibule, stroužek česneku, 3 rajčata, 300 g žampionů, lžíci slunečnicových jader, kuchyňskou nit
Maso nakrájíme na 4 silnější řezy. Kolem nich ovineme listy petrželky a přichytíme nití. Medailonky pak z obou stran opečeme v horkém oleji. Ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek podusíme ve vypečené šťávě, přidáme oloupané žampiony a opékáme asi 3 minuty. Do směsi vložíme rajčata a zlehka podusíme. Zeleninu dochutíme solí a pepřem, zředíme ji 150 ml vody a krátce povaříme. Medailonky přidáme k zelenině a dusíme pod pokličkou dalších 5-6 minut. Slunečnicová jádra orestujeme na suché pánvi a zeleninu jimi posypeme. Podáváme s bílým chlebem.
Příprava 30 minut, 1 porce 380 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat