12. srpna 2016

Kuřecí kapsy plněné ovčím sýrem a špenátem

Pro 2 osoby: 750 g špenátu, 75 g ovčího sýra, 2 kuřecí řízky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, cibule, 150 g minirajčátek, párátka
Asi 100 g čerstvého špenátu důkladně omyjeme, vložíme do vařící vody a necháme spařit. Slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, lehce vymačkáme a nakrájíme na malé kousky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme se špenátem. Do každého kusu masa opatrně nařízneme kapsu, kterou naplníme špenátovou směsí. Dochutíme solí a pepřem. Okraje sepneme párátkem a maso v horkém oleji z každé strany opečeme. Pak jej vyjmeme a udržujeme teplé. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, rajčátka rozpůlíme. Ve vypečené šťávě opečeme cibuli. Přidáme rajčata a dusíme přibližně 2 minuty. Přidáme zbylý špenát. Zeleninu dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme je se zeleninou. Podáváme s rýži. Náplň nemusí být jen se špenátovou směsi, můžeme na ní použít například brokolici s kostičkami šunky a s plátky oliv nebo vajíčkovou směs s kostičkami sýra.
Příprava 30 minut, 1 porce 530 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat