Pro 2 osoby: krůtí řízek, 4 plátky špeku, 2 lžíce oleje, sůl, bíly pepř, malou hlávku květáku, 250 g mrkve, 150 g plnotučného jogurtu, 1-2 lžíce citronové šťávy, špetku cukru, svazek petrželky, svazek pažitky, párátka
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější řezy. Obalíme je špekem, který připíchneme párátkem. Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky v něm opékáme za stálého obracení asi 15 minut. Pak je ochutíme solí a pepřem. Květák rozdělíme na malé růžičky a důkladně omyjeme. Vložíme do vařící osolené vody a při mírné teplotě povaříme zhruba 12-15 minut. Mrkev očistíme a opereme. 10-12 minut před koncem vaření ji přidáme ke květáku a vaříme dále společně. Jogurt vyšleháme s citronovou šťávou a dochutíme cukrem, solí a pepřem. Petrželku najemno nasekáme. Pažitku nakrájíme na roličky a bylinky do omáčky zamícháme. Zeleninu servírujeme s medailonky a omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.
Příprava 30 minut, 1 porce 520 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat