12. srpna 2016

Telecí ragú se špenátem

Pro 4 osoby: 750 g telecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, 1 kg špenátu, 2 cibule, 2 lžíce piniových jader, 1-2 lžíce sádla, 150 g husté zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce strouhaného parmazánu, kolečka citronu
Maso nakrájíme na kostky a za stálého obracení opékáme v horkém oleji asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Zaprášíme moukou a přilijeme ¾ l vody. Přikryjeme a dále dusíme přibližně 25 minut. Čerstvý špenát propereme. Cibuli najemno nakrájíme. Piniová jádra orestujeme. Cibuli podusíme na horkém sádle, přidáme špenát a okořeníme. Do ragú vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec posypeme parmazánem a piniovými jádry. Špenát a ragú ozdobíme kolečky citronu.
Příprava 40 minut, 1 porce 540 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat