14. srpna 2016

Makový dezert s mandlemi

Pro 4 osoby si připravíme: 100 g rozinek., 2 lžíce rumu., 150 g mletého máku., ½ l mléka., 150 g tekutého medu., vanilkový cukr., 100 g sekaných mandlí., lžíci mandlových lupínků., 125 ml smetany ke šlehání
Rozinky pokapeme rumem. Mák nasypeme do vroucího mléka., a při mírné teplotě necháme asi 20 minut spařit. Přidáme med, vanilkový cukr, rozinky a sekané mandle. Mandlové lupínky orestujeme. Necháme vše vychladnout. Krátce před podáváním smetanu vyšleháme dotuha a zašleháme ji do makové směsi. Dezert rozdělíme do čtyř sklenic a posypeme mandlovými lupínky. Podáváme nejlépe s křehkými sušenkami.
Doba přípravy cca 35 minut., proce 2940 kJ / 700 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat