20. srpna 2016

Mandlové buchtičky

Asi 3 kousky – 200 g másla., 200 g cukru., balíček vanilkového cukru., špetka soli., 3 vejce., 200 g polohrubé mouky., 50 g hladké mouky., ½ bal. kypřicího prášku., 100 g mletých mandlí., 50 ml mléka., 60 g celých mandlí., 3 papírové hvězdicovité formy (12 cm).,
Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl. Postupně vmícháme vejce a směs vyšleháme s kypřicím práškem a mletými mandlemi a zamícháme do žloutkové pěny. Přidáme mléko a vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 160° C. Formy naplníme těstem a povrch buchtiček ozdobíme celými mandlemi. Buchtičky narovnáme na pečicí rošt a pečeme na střední příčce zahřáté trouby asi 50 minut. Po upečení vyjmeme z trouby, ponecháme asi 15 minut ve formě do částečného vychladnutí. Buchtičky opatrně vyjmeme z formy a podle chuti krátce před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Přípravy asi 30 minut., pečení asi 50 minut., kousek asi 1400 kcal., 24 g bílkovin., 79 g tuků., 145 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat