7. srpna 2016

Mandlové rohlíčky

Asi 40 kousků – 300 g polohrubé mouky., 250 g másla., 100 g moučkového cukru., 150 g mletých mandlí., vejce., špetka soli., dřeň ze 3 vanilkových lusků., 50 g jemného cukru.,
Vychlazené máslo nakrájíme na vločky. Z mouky, másla, moučkového cukru, mletých mandlí, vejce, soli a dřeně z vanilkového lusku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do fólie a nejméně 30 minut chladíme. Troubu předehřejeme na 175° C. Z těsta vyválíme přibližně 2 cm silné válečky a nakrájíme je na zhruba 2 cm dlouhé kousky. Z nich utvoříme rohlíčky a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Plech zasuneme na střední příčku a pečeme v předehřáté troubě 10 – 15 minut, až jsou rohlíčky zbarvené dozlatova. Na talíři smícháme jemný cukr se zbývající vanilkovou dření. Dokud jsou rohlíčky ještě horké, ve směsi je obalíme a necháme vychladnout.
Příprava asi 20 minut., chlazení asi 30 minut., pečení asi 12 minut., kousek asi 15 kcal., 2 g bílkovin., 7 g tuků., 8 g sacharidů.
Tip – Abychom co nejlépe smíchali cukr s vanilkovou dření na obalení upečených rohlíčku, obě přísady společně prosejeme. Místo toho si ovšem můžeme koupit vanilkový cukr.


Žádné komentáře:

Okomentovat