13. srpna 2016

Marcipánové pečivo

Na 60 kousků: 200 g másla., 100 g moučkového cukru., 200 g marcipánu., 2 vejce., pomerančová tresť, 200 g hladké mouky., 100 g solamylu., 5 PL meruňkové zavařeniny., griotky., moučkový cukr
Utřeme máslo s moučkovým cukrem. Moučkový cukr nesmí tvořit hrudky. Marcipán nasekáme na drobné kousky a přidáme k máslové pěně. Postupně přimícháváme vejce, několik kapek pomerančové tresti, mouku a solamyl. Mezitím předehřejeme troubu na 180 – 200° C. Těsto naplníme do zdobícího sáčku s hladkou trubičkou. Vymastíme plech a stříkáme na něj kolečka o průměru asi 4 cm. Pečeme dozlatova asi 10 – 15 minut. Dáváme pozor, aby se nepřipálila spodní strana pečiva. V případě, že se stříkané pečivo peče příliš zprudka, snížíme teplotu o několik stupňů. Nakrájíme 100 g marcipánu. Ohřejeme meruňkovou zavařeninu a propasírujeme ji sítem. Zavařeninu smícháme s kostkami marcipánu a zakapeme několika kapkami griotky. Touto náplní potřeme polovinu pečiva a přiložíme druhou polovinu. Nakonec vše posypeme moučkovým cukrem. Stříkané pečivo lze rovněž máčet. V rozpuštěné mléčné, bílé či hořké čokoládě.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 10 – 15 minut., kousek cca 90 kalorií
 

Žádné komentáře:

Okomentovat