Na 50 kousků: 100 g marcipánu., 150 g margarínu., 250 g hladké mouky., 150 g moučkového cukru., bal. Vanilkového cukru., 2 žloutky., 150 g hořké čokolády., PL rumu., 100 g krémového sýra (žervé)., 200 g tmavé dortové polevy., 200 g světlé dortové polevy., pistácie., nasekané oříšky., barevné cukrové ozdoby
Smícháme marcipán s moukou, 100 g moučkového cukru., 125 g margarínu, vanilkovým cukrem a žloutky. Troubu předhřejeme na 220° C. Těsto vyválíme na ½ cm tenký plát. Pomocí asi 4 cm širokých formiček vykrajujeme srdíčka či jiné tvary, které pečeme přibližně 8 minut. Vo vodní lázni rozpustíme čokoládu, 25 g margarínu, 50 g moučkového cukru, rum a krémový sýr. Zmícháme. Směs naplníme do zdobicího sáčku a na 30 minut dáme do chladničky. Náplň nastříkáme na jednu stranu pečiva na ni přilepíme další. Připravené lanýžky máčíme v polevách, na zdobení použijeme zdobící sáček. Ještě vlhké pralinky zdobíme pistáciemi, lískovými oříšky, mandlemi, perličkami či barevným cukrem. Vše necháme ztuhnout.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 8 minut., chlazení cca 60 minut., kousek cca 120 kalorií
Žádné komentáře:
Okomentovat