1. srpna 2016

Mleté maso s bramborovou kaši

750 g mletého masa, 500 g brambor, 180 ml mléka, 2 polévkové lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 větší cibule, 3 stroužky lisovaného česneku, sůl , pepř , mletá paprika
Oloupané brambory nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě 10 minut. Mezitím na oleji opečte do zlatova cibuli, přidejte maso a duste asi 10 minut. Maso ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčku a česnekem. Z uvařených brambor, másla a horkého mléka připravte kaši obvyklým postupem. Masovou směs rozložte rovnoměrně do vymaštěné zapékací mísy, navrch ozdobně navrstvěte kaši a zapékejte v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.

Žádné komentáře:

Okomentovat