18. srpna 2016

Opitý dort

hrnek moučkového cukru., 8 vajec., PL nastrouhané kůry z dobře omytého citronu., ½ tabulky nastrouhané hořké čokolády., 10 PL neloupaných nastrouhaných mandlí., hrnek červeného vína., PL rumu., 2 PL citronové šťávy., kousek celé skořice., 2 – 3 hřebíčky., 2 PL pískového cukru na oslazení vína., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy, čokoládová poleva
Cukr utřeme se žloutky a citronovou kůrou do husté pěny. Vmícháme čokoládu, mandle a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Na vychladlý dort nalijeme scezené červené víno., do kterého jsme přidali pískový cukr, rum, citronovou šťávu, skořici a hřebíček a krátce povařili. Jakmile víno do dortu vsákne, polijeme jej čokoládovou polevou. V chladničce necháme alespoň 2 hodiny rozležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat