18. srpna 2016

Švarcvaldský dort

hrnek solamylu., ½ hrnku polohrubé mouky., 3 hrnky moučkového cukru., 4 vejce., KL skořice., 2 PL horké vody.,špetky tlučeného hřebíčku., 3 PL kakaa., KL prášku do pečiva., PL nastrouhaných jader lískových oříšků., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy., ušlehaná smetana na ozdobení
náplň: sklenice višňového kompotu., 3 PL pískového cukru., 3 PL solamylu., ¼ hrnku rumu
Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme horkou vodu, skořici., hřebíček a lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, co kterého jsme zašlehali zbytek cukru. Postupně přimícháme solamyl, kakao, oříšky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do tukem vymazané, moukou vysypané formy. Pečeme zvolna v předehřáté troubě 35 – 40 minut. Vychladlý dort rozřízneme a naplníme višňovou náplní a vrstvou ušlehané smetany. Povrch dortu ozdobíme zbylou ušlehanou smetanou.
Příprava náplně: vypeckované višně svaříme včetně šťávy z kompotu s cukrem, solamylem a rumem. Náplň vaříme 1 – 2 minuty. Poté ji necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat