19. srpna 2016

Perníčky s kakaem

Na cca 60 kousků: po 25 g citronátu a oranžátu, 100 g margarínu., 2 vejce., 100 g medu., 100 g hnědého cukru., 2 lžíce růžové vody, 350 g celozrnné mouky., 4 lžičky perníkového koření., lžička kypřicího prášku., 25 g kakaa., 150 g mandlí
Citronát a oranžát nasekáme najemno. Margarín, vejce, med a cukr smícháme do pěny. Postupně do ní přidáme za pečlivého míchání po troškách růžovou vodu. Smícháme mouku, koření, prášek do pečiva a kakao, po lžičkách přidáme směs vajec, medu a cukru a řádně smícháme. Troubu předehřejeme na 180° C. Pečicí plech vymastíme tukem. Lehce naneseme perníkové těsto po celé ploše plechu. Na těsto poklademe v pravidelné vzdálenosti loupané půlky mandlí. Pečeme na střední liště asi 20 – 25 minut. Ještě horký upečený plát těsta nakrájíme na 3 x 4 cm velké kosočtverce. Necháme vychladnout a uložíme do dobře uzavíratelné nádoby nebo krabice,a aby perník krásně zvláčněl.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 20 minut., kousek cca 60 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat