20. srpna 2016

Perník s meruňkami

Na 3 plechy – 200 g mandlí., 2 lžíce hladké mouky., 4 menší bílky., špetka soli., lžička citronové šťávy., 175 g cukru., ¼ skořice., 2 žloutky., margarín na vymaštění., 40 g mandlových lupínků.,
Mandle oloupeme, osušíme a umeleme. Promícháme s moukou. Bílky se solí a citronovou šťávou ušleháme do polotuha.Postupně zašleháme cukr, skořici, mouku s mandlemi a nakonec žloutky. Šleháme, dokud ze směsi nevznikne hladké husté těsto. Těstem naplníme cukrářský sáček opatřený tvořítkem s kulatým otvorem. Na vymaštěný plech ve větších odstupech nastříkáme kopečky velikosti vlašského ořechu. Pečeme na prostřední příčce trouby předehřáté na 180° C 8 – 10 minut. Jakmile se placičky roztečou, ale nejsou ještě pevné, posypeme je mandlovými lupínky. Jakmile po okraji začnou hnědnout, plech vyndáme z trouby a placičky rychle vyndáme z trouby a placičky rychle přendáme na váleček na nudle, opatrně sundáme a necháme vychladnout. Musíme dbát, aby nám placičky před přendáním na váleček nevychladly, protože by se polámaly.
Příprava cca 60 minut., pečení cca 10 minut., kousek asi 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat