20. srpna 2016

Křehké makronky z lískových oříšků

Asi 45 kousků – 4 bílky., 180 g cukru., balíček vanilkového cukru., ½ lžičky skořice., po 200 g mletých a celých lískových oříšků.,
Troubu předehřejeme přibližně na 150° C. Plech vyložíme pečicím papírem. Za stálého přisypávání cukru z bílků ušleháme dokonale tuhý sníh. Do sněhu velmi opatrně zapracujeme vanilkový cukr, skořici a mleté lískové oříšky. Těsto naplníme do cukrářského sáčku opatřeného hvězdicovým tvořítkem a nastříkáme na plech stejně velké makronky. Doprostřed každé makronky položíme lískový oříšek. Pečeme na střední příčce trouby asi 25 minut.
Příprava cca 15 minut., pečení cca 25 minut., kousek asi 70 kcal.
Tip – Pro chuť a vzhled můžeme oříšek podložit oplatkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat