Pro 4 osoby si připravíme – 8 kopečků banánové zmrzliny., 2 – 3 banány., 4 lžíce karamelu., 8 lžiček sekaných oříšků.,
Na pařížskou šlehačku – kelímek šlehačky (asi 200 ml)., 20 g kakaa., cukr podle chuti.,
Na karamel – 2 lžíce másla., 5 – 7 lžic cukru krystal., 150 ml vody.,
Nejprve si připravíme pařížskou šlehačku. Ve smetaně rozmícháme kakao a za stálého míchání zahříváme až k bodu varu, pak ji odstavíme a necháme v chladničce 24 hodin odpočinout. Teprve druhý den šlehačku ušleháme a osladíme podle chuti. V den přípravy si uvaříme karamel. Do rozpuštěného másla přidáme cukr a mícháme, až začne karamelizovat. Pak opatrně přilijeme vodu a dobře rozmícháme. Do každého poháru dáme dva kopečky zmrzliny, nakrájené banány a vše přelijeme horkým karamelem. Ozdobíme bílou i pařížskou šlehačkou a posypeme jemně sekanými oříšky.
Doba přípravy 30 minut. Porce má asi 1650 kJ / 395 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat