12. srpna 2016

Perníková srdíčka

Asi 40 kousků – 250 g medu., 250 g hnědého cukru., 150 g másla., vejce., 100 g mletých mandlí., 400 g hladké mouky., lžička mleté skořice., 2 lžičky perníkového koření., lžíce strouhané citronové kůry., lžíce kakaového prášku., lžička potaše (uhličitan draselný)., 2 cl rumu.,
Pleva – 150 g moučkového cukru., 3 lžíce citronové šťávy., lžíce kakaového prášku., 100 g čokoládové polevy., 2 lžíce smetany ke šlehání.,
Za stálého míchání rozehřejeme med, cukr a máslo. Směs necháme vychladnout. Přidáme vejce, mandle, mouku, koření a kakaový prášek. Vypracujeme těsto. Potaš rozmícháme v rumu a zapracujeme do těsta, až se leskne a nelepí. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky. Troubu předehřejeme na 180° C. Z těsta vyválíme plát a vypichujeme srdíčka. Poskládáme je na plech vyložení papírem na pečení a pečeme asi 18 minut. Dáme vychladnout. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou. Polevu rozdělíme a do jedné poloviny zamícháme kakaový prášek. Polovinu srdíček potřeme bílou polevou, polovinu tmavou polevou. Všechna perníková srdíčka potřeme smetanou a ozdobíme.
Příprava asi 45 minut., chlazení asi 8 hodin., pečení asi 18 minut., kousek asi 150 kcal., 2 g bílkovin., 5 g tuků., 23 g sacharidů.



Žádné komentáře:

Okomentovat