10. srpna 2016

Ruská velikonoční bábovka

12 kousků: těsto: balení sušeného droždí, 120 g cukru, 125 ml vlažného mléka, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, na špičku nože mletého kardamomu, strouhaná kůra z ½ citrona, 3 žloutky, 150 g rozpuštěného másla, 100 g sultánek, 50 sekaného kandovaného ovoce, 60 g sekaných mandlí
Mimoto: tuk na vymaštění formy, 200 g moučkového cukru, 2-3 lžíce citronové šťávy
Smícháme droždí, 10 g cukru a mléko. Necháme 15 minut kynout. Mouku nasypeme do mísy, vytlačíme důlek. Pridáme 110 g cukru, sůl, kardamom, citronovou kůru, žloutky a máslo. Kvásek nalijeme do důlku. Vše prohněteme. Dáme na hodinu kynout. Odložíme stranou trochu sultánek, kandovaného ovoce a mandlí, zbytek zapracujeme do těsta. Těstem naplníme formu a necháme kynout 30 minut. Předehřejeme troubu 200 stupňů. Pečeme 30 minut, vyklopíme a necháme vychladnout. Na polevu smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou. Bábovku potřeme.
Příprava 40 minut, kynutí 105 minut, pečení 30 minut, 1 kousek 400 kcal, 6 g bílkovin, 16 g tuků, 62 g sacharidů


Žádné komentáře:

Okomentovat