Náplň a ozdoba: mandraínkový a pomerančový kompot, 8 plátků bílé želatiny, 500 g tučného tvarohu, 2 žloutky, 125 g cukru, balíček vanilkového cukru, šťáva z ½ citronu, 500 ml smetany ke šlehání, 2 bílky, 2 lžíce malinového želé, 70 g marcipánové hmoty, 30 g moučkového cukru, ½ lžičky kakaa, 3 lžíce sekaných pistácii, 2 lžíce moučkového cukru
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, mouku a kypřící prášek. Naplníme vymaštěnou formu a pečeme 25-30 minut. Vodorovně rozpůlíme. Kompot slijeme, šťávu zachytíme. Namočíme a rozpustíme želatinu. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a 4 lžíce ovocné šťávy. Vmícháme želatinu. Ušleháme smetanu a bílky vmícháme do krému. Přidáme ovoce. Korpus z křehkého těsta potřeme želé. Navrch dáme třený korpus. Potřeme krémem, položíme vrchní díl, chladíme 3 hodiny. Zpracujeme marcipán s moučkovým cukrem. Polovinu prohněteme s kakaem. Vytvarujeme zajíčky. Umístíme je na dort, ozdobíme pistáciemi a poprášíme cukrem. ©
Příprava 50 minut, chlazení 3 hodiny, pečení 30 minut, 1 kousek 600 kcal, 15 g bílkovin, 34 g tuků, 55 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat