Maso omyjeme. Do oloupené cibule zapícháme hřebíček a bobkový list. Svaříme 1,5 l vody s cibuli a celým pepřem. Vložíme maso a 30 minut povaříme. Měkké maso nakrájíme na plátky. Mezitím oloupeme a rozpůlíme vejce. Bílky usekáme a žloutky prolisujeme a zakapeme octem. Zašleháme olej, jogurt, najemno pokrájené bylinky a nakonec bílky. Omáčku podle chuti osolíme, osladíme a okořeníme. Potom očistíme zeleninu. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, celer na čtvrtiny a pak na plátky a brambory na kostky. Vše uvaříme ve vývaru. Na talíře upravíme zeleninu s brambory a masem. Omáčku podáváme zvlášť.
Příprava 1 hodina, 1 porce 750 kca
Žádné komentáře:
Okomentovat