10. srpna 2016

Uzené maso s bylinkami a zeleninou

Pro 4 osoby: 600 g uzené pečeně, 4 natvrdo uvařené vejce, lžíce octa, 8 lžic oleje, 100 g bílého jogurtu, 200 g mrkve, 200 g celeru, 400 g brambor, svazek pažitky, zelené petrželky a kopru, sůl, špetku cukru, cibuli, 2 hřebíčky, bobkový list, lžičku celého pepře
Maso omyjeme. Do oloupené cibule zapícháme hřebíček a bobkový list. Svaříme 1,5 l vody s cibuli a celým pepřem. Vložíme maso a 30 minut povaříme. Měkké maso nakrájíme na plátky. Mezitím oloupeme a rozpůlíme vejce. Bílky usekáme a žloutky prolisujeme a zakapeme octem. Zašleháme olej, jogurt, najemno pokrájené bylinky a nakonec bílky. Omáčku podle chuti osolíme, osladíme a okořeníme. Potom očistíme zeleninu. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, celer na čtvrtiny a pak na plátky a brambory na kostky. Vše uvaříme ve vývaru. Na talíře upravíme zeleninu s brambory a masem. Omáčku podáváme zvlášť.
Příprava 1 hodina, 1 porce 750 kca


Žádné komentáře:

Okomentovat