20. srpna 2016

Skořicová srdíčka-recept

Asi 40 kousků – 200 g hladké mouky., 100 g mletých lískových oříšků., 150 g moučkového cukru., šťáva z pomeranče., 1 ½ lžičky skořice., špetka kardamomu., žloutek., 200 g másla., 50 g cukru., 100 g bílé čokoládové polevy.,
Z mouky, oříšků, 150 g moučkového cukru., pomerančové šťávy, ½ lžičky skořice, kardamomu, žloutku a másla vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme 2 hodiny. Troubu předehřejme na 200° C. Z těsta vyválíme ½ cm silný plát a vypichujeme asi 6 cm srdíčka. Přeneseme je na plech, potřeme vodou, posypeme skořicí a cukrem. Pečeme 10 minut. Polevu rozpustíme a pomocí zdobicího sáčku cukroví nastříkáme.
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 2 hodiny., pečení cca 10 minut., kousek asi 100 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat