20. srpna 2016

Skořicové řezy s mandlemi

Na 40 kousků si připravíme – 300 g smetany na šlehání., 215 g moučkového cukru., 3 vejce., 250 g hladké mouky., po lžičce skořice a perníkového koření., ½ sáčku prášku do pečiva., 100 g másla., 2 vanilkové cukry., 150 g krájených mandlí., 100 g kandovaného ovoce.,
Ušleháme 250 g smetany, vmícháme 175 g cukru, špetičku soli a vejce. Přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva, perníkové koření a zpracujeme těsto, které rozprostřeme na vymazaný , moukou vysypaný plech. Pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) asi 15 minut. Povaříme 40 g cukru, vanilkový cukr, tuk, 50 g smetany, mandle a kandované ovoce, směsí potřeme těsto a pečeme ještě 12 – 15 minut.
Doba přípravy asi hodina., jeden kousek má asi 540 kJ / 130 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat