10. srpna 2016

Slavnostní dort z mletého masa

Na 4 porce potřebujeme – 4 – 6 brambor., 2 cibule., 2 stroužky česneku svazek petržele., 700 g mletého hovězího masa., 2 vejce., sůl., čerstvě umletý pepř sladkou papriku., sušený tymián., máslo na vymaštění formy., 400 g rajčat.,
Brambory vaříme asi 20 - 25 minut v troše vody. Vodu slijeme a necháme uniknout páru, brambory oloupáme. Cibuli a česnek oloupáme a nakrájíme nadrobno. Petržel omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Maso uhněteme s vejci, cibulí, česnekem a petrželí. Okořeníme solí, pepřem, paprikou a tymiánem. Dortovou formu o průměru cca 24 cm vymastíme máslem. Brambory nakrájíme na plátky a dno formy jimi vyložíme. Masové těsto opatrně rozetřeme do formy na brambory. Pečeme v troubě předehřáté na 225° C (plyn. Stupeň 4) cca 45 minut. Mezitím omyjeme rajčata, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky. V půlce pečení rajčata dekorativně uspořádáme na dort z mletého masa a dopečeme. Krátce před podáváním sejmeme dortovou formu a „dort“ podáváme na míse.
Jako nápoj se hodí pivo nebo silné červené víno.
Porce obsahuje cca 39 g bílkovin., 29 g tuků., 28 g sacharidů., cca 569 kcal / 2382 kJ


Žádné komentáře:

Okomentovat